fredag 26 oktober 2012

Du väljer själv

När man mår dåligt över något som känns jobbigt är det viktigt att komma ihåg att man aldrig tjänar något på att gräva ner sig. Att man aldrig tjänar något på att bli arg, låta det gå ut över andra, ha ångest eller panik.


Det är viktigt att våga låta sig själv må dåligt, men minst lika viktigt att kunna hålla känslorna i styr och sålla bort dem som bara är i vägen och inte tillför något mer än bara fler olyckliga känslor.

Ibland blir människor provocerade när man säger att man själv styr över hur man väljer att reagera på saker. Att man väljer att antingen låta det äta upp en eller väljer att försöka acceptera, se förbi, leva med.
Lika mycket som man själv väljer hur man hanterar hela situationen.
En annan uppfattning är att man kanske måste må på ett visst sätt under vissa omständigheter och gör man inte det så är man konstig. Att man alltså måste få ångest, ligga och grubbla och sticka kniven i sig själv om och om och om igen. 

Situationen kommer inte att förändras (möjligen kanske bli än mer negativ isf) för att man reagerar negativt på den. Är det en förändring man vill åt genom sina reaktioner så är troligtvis den bästa vägen dit att försöka reagera så positivt som man kan. Det i sin tur gör saken lättare att hantera på ett bra sätt. Hur det än blir så har man i slutändan iaf undgått att dränka sig själv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar