måndag 22 oktober 2012

Dessa gudomliga vårrullar

Ingredienser - 8st
Rispapper, Blue dragon (innehåller dock ca 15 rispapper)
3dl strimlad vitkål
En strimlad morot
½dl strimlad röd paprika
5cm hackad purjolök
½ finhackad röd chili
1 pressad vitlöksklyfta
1msk sojasås
1krm ingefära 
Några droppar färskpressad citron 
Rapsolja


  1. Stek vitkål, morot, paprika, purjo och champinjoner tillsammans med  chili, vitlök, sojasås, ingefära och citronsaft. Stek tills allt är mjukt (eller i den konsistens som du vill ha det).
  2. Koka upp vatten i en stor gryta, låt svalna. 
  3. Doppa rispapperna i vattnet i ca 15sek och lägg på en fuktig skärbräda. På med fyllning och vik ihop.
  4. Stek vårrullarna i pannan tills de har blivit gyllenbruna. (Eller släng in dem i ugnen för ett lite fettfattigare alternativ).


Jag äter dem med bara sweet chilisås till. Helt galet gott!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar